Για τα αχλάδια
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, από 15- 25 λεπτά. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους.
Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, κρύα ή και σε θερμοκρασία δωματίου.
*Μετά το βρασμό και όσο ακόμα το υγρό είναι ζεστό μπορούμε να προσθέσουμε 120γρ. αποξηραμένα βύσσινα, κράνμπερι, σταφίδες και αφήνουμε να μουλιάσουν.
Σχόλια