Αχλάδια ποσέ με τζίντζερ και μπαχαρικά

Αχλάδια ποσέ με τζίντζερ και μπαχαρικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αχλάδια

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρο
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αχλάδια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, από 15- 25 λεπτά. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους.
Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, κρύα ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

*Μετά το βρασμό και όσο ακόμα το υγρό είναι ζεστό μπορούμε να προσθέσουμε 120γρ. αποξηραμένα βύσσινα, κράνμπερι, σταφίδες και αφήνουμε να μουλιάσουν.
 

Για τα αχλάδια

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρο
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

Για τα αχλάδια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, από 15- 25 λεπτά. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους.
Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, κρύα ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

*Μετά το βρασμό και όσο ακόμα το υγρό είναι ζεστό μπορούμε να προσθέσουμε 120γρ. αποξηραμένα βύσσινα, κράνμπερι, σταφίδες και αφήνουμε να μουλιάσουν.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner