Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι
Ρίχνουμε τον χυμό μήλο και τον χυμό ανανά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τον διατηρούμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει η ζάχαρη ένα χρυσό καφέ χρώμα. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους από τυχόν υπολείμματα ζάχαρης που έχουν κολλήσει, με μια βρεγμένη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε προσεχτικά τον ζεστό χυμό ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το κάρδαμο και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ώστε να αναπτυχθούν όλα τα αρώματα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα όπου μαγειρεύουμε, χτυπώντας με σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.
Σχόλια