Για το ρολό
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.
Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με το πλιγούρι.
Σχόλια