VIDEO DIRECTIONS
Για την κοτόπιτα
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το μοιράζουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε να εφάπτεται στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού. Κόβουμε περιμετρικά ό,τι περισσεύει από το φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε τη γέμιση στο εσωτερικό του ταψιού. Με ένα πιρούνι δημιουργούμε τρύπες στο δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε το ταψί. Κόβουμε περιμετρικά το φύλλο σφολιάτας που περισσεύει και διπλώνουμε το φύλλο που υπάρχει στις άκρες του ταψιού προς τα μέσα δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο κλείσιμο.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της πίτας.
Αραιώνουμε τους κρόκους με το νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια της κοτόπιτας.
Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για περίπου 30’.
Για τη γέμιση (για 1.450 γρ.)
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το πράσο και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Στην ίδια κατσαρόλα δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αλατίζουμε ελαφρώς και αφού έχουν μαλακώσει το κρεμμύδι και το πράσο προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία σφικτή υφή στο μείγμα μας και να απορροφηθούν όλα τα υγρά στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μέσα στη γέμιση. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και διορθώνουμε εάν χρειάζεται. Αρωματίζουμε με φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σχόλια