VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, για 3-4 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο τα μύδια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε τη θερμοκρασία να πέσει και ξεκινάμε να ρίχνουμε σταδιακά από τα ζουμιά της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με την aioli ενώ παράλληλα ανακατεύουμε, σα να κάνουμε αυγολέμονο. Επαναφέρουμε το μείγμα της aioli στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Επαναφέρουμε τα μύδια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κουνώντας τη με τα χέρια έτσι ώστε η σάλτσα να πάει μέσα σε όλα τα μύδια.
Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Για την aioli
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα λάδια και αλέθουμε στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μπλέντερ σε μέτρια και ξεκινάμε να προσθέτουμε με μικρή και σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει αρκετά σταματάμε να ρίχνουμε λάδι, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε τη διαδικασία κανονικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Μεταφέρουμε 100 γρ. από τη σάλτσα σε ένα μπολ που να αντέχει στην θερμοκρασία.
Σχόλια