Για τη σούπα
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα «ιδρώνουμε», μέχρι ν' αρχίσουν ν' αποβάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι ρυζιού και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε κι άλλο, εάν χρειάζεται, και προσθέτουμε σησαμέλαιο για ν' αρωματίσουμε τη σούπα.
Σερβίρουμε τη σούπα με τ' αυγά ποσέ. Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Για τα μανιτάρια σοτέ και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μανιτάρια simeji, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε τα enoki και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την σούπα με τα μανιτάρια σοτέ, το λάδι τρούφας και το αβγό ποσέ.
Σχόλια