VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές και το μπέικον. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ντομάτα κονκασέ, βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και τον αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσει.
Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πάνω της μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε, ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 γέμιση, στο σύνολο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα μπεσαμέλ, δηλαδή για 15 λεπτά περίπου.
Τip:
Η σάλτσα ντομάτας βοηθάει να μην κολλήσει η πρώτη στρώση λαζάνια στο ταψί.
Σχόλια