VIDEO DIRECTIONS
Για τη σούπα κολοκύθας
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη και το γαρύφαλλο, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και αλέθουμε τη σούπα πολύ καλά.
Περνάμε τη σούπα από σινουά. Αν χρειάζεται, αλατίζουμε.
Αν δε τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μήλο και το σέλερι.
Για το γαρνίρισμα
Σερβίρουμε τη σούπα με το σέλερι, το μήλο και τα λαχανάκια Βρυξελλών
Για τη μπρουσκέτα γκοργκοντζόλα
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στρώνουμε την κάθε φέτα ψημένου ψωμιού με μια φέτα προσούτο και από πάνω μοιράζουμε την γκοργκοντζόλα. Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Tip: Επειδή οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι μικρές γιατί οι γεύσεις τους είναι έντονες, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε σύμφωνα με τη γεύση σας και να παραλείψετε ή ακόμη και να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Σχόλια