Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 4 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς, να πάρει ένα ξανθό χρώμα, για 2 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το κριθαράκι να χυλώσει και να μαγειρευτεί, για 10 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα από τις πιπεριές, τη μισή ρόκα, τα βότανα, την παρμεζάνα, τα 150γρ. από τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και τη ρόκα.
Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Σχόλια