VIDEO DIRECTIONS
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την σελινόριζα, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το ζωμό, αυξάνουμε την ένταση στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε τη σούπα και προσθέτουμε το ζυμαρικό. Μόλις το ζυμαρικό βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα 80 γρ. παρμεζάνας, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την υπόλοιπη παρμεζάνα και ελαιόλαδο.
Σχόλια