Κοτόσουπα "chicken noodle" Κοτόσουπα "chicken noodle"

Κοτόσουπα "chicken noodle"

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 80  γρ. πράσο, σε καρέ
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 250 γρ. κοχύλι
  • 40 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την σελινόριζα,  το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το ζωμό, αυξάνουμε την ένταση στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε τη σούπα και προσθέτουμε το ζυμαρικό. Μόλις το ζυμαρικό βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα 80 γρ. παρμεζάνας, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την υπόλοιπη παρμεζάνα και ελαιόλαδο.

 

 

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 80  γρ. πράσο, σε καρέ
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 250 γρ. κοχύλι
  • 40 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την σελινόριζα,  το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το ζωμό, αυξάνουμε την ένταση στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε τη σούπα και προσθέτουμε το ζυμαρικό. Μόλις το ζυμαρικό βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα 80 γρ. παρμεζάνας, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την υπόλοιπη παρμεζάνα και ελαιόλαδο.

 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner