VIDEO DIRECTIONS
Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα, για 1 λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα τοματίνια, το σκόρδο, το νερό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς, για 5 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά από την κατσαρόλα στον κάδο ενός μπλέντερ, προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα με το ρόφημα, προσθέτουμε τις πένες και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
Μόλις η σάλτσα μας έχει χυλώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.
Σχόλια