VIDEO DIRECTIONS
Για τη ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 λεπτά η κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μπέικον, τη γλυκοπατάτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το μπέικον ένα καστανό χρώμα, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, για 10 λεπτά περίπου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα ζυμαρικά, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα μεταξύ τους και να χυλώσουν τα ζυμαρικά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τρίβουμε από πάνω μαύρο πιπέρι.
Σχόλια