Σπαγγέτι με πέστο μυρωδικών, φέτα και κολοκύθι Σπαγγέτι με πέστο μυρωδικών, φέτα και κολοκύθι

Σπαγγέτι με πέστο μυρωδικών, φέτα και κολοκύθι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

 

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • νερό από το βάσιμο των ζυμαρικών
  • 300 γρ. πέστο
  • 250 γρ. φέτα, σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

 

Για το πέστο

  • 50 γρ. δυόσμος, φύλλα
  • 80 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • 40 γρ. σπανάκι, μπλανσαρισμένο
  • 100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος
  • 10 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. νερό
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, λεπτοτριμμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο κοχλάζον νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει κ αυτό  ομοιόμορφο χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προσθέτουμε το πέστο, τη μισή φέτα τριμμένη, τα φύλλα του βασιλικού, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα .

Για το πέστο

Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργεία και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για το πιάτο

 

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • νερό από το βάσιμο των ζυμαρικών
  • 300 γρ. πέστο
  • 250 γρ. φέτα, σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

 

Για το πέστο

  • 50 γρ. δυόσμος, φύλλα
  • 80 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • 40 γρ. σπανάκι, μπλανσαρισμένο
  • 100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος
  • 10 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. νερό
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, λεπτοτριμμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο κοχλάζον νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει κ αυτό  ομοιόμορφο χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προσθέτουμε το πέστο, τη μισή φέτα τριμμένη, τα φύλλα του βασιλικού, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα .

Για το πέστο

Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργεία και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner