VIDEO DIRECTIONS
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα σε όλες τους τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί εξατμιστεί πλήρως, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Μόλις η σάλτσα έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι, λίγο από το νερό που βράζανε και το σπανάκι. Ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά από τη σάλτσα και να μαλακώσει ελαφρώς το σπανάκι. Προσθέτουμε τα 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το θυμάρι τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
Σχόλια