VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τον ζωμό ramen, προσθέτουμε τα βρασμένα noodles, το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το μαριναρισμένο αυγό και τα υπόλοιπα υλικά.
Για τον ζωμό ramen
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο, για περίπου 40 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό από μία λεπτή σίτα, κρατάμε στην άκρη τις φτερούγες μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς και τις ξεψαχνίζουμε κρατώντας μόνο το κρέας τους.
Tip:
* Για να ενισχύσουμε τη γεύση του ζωμού μπορούμε να προσθέσουμε dashi σε σκόνη (dashinomoto) μετά το σούρωμα.
* Μπορούμε να φτιάξουμε τον ζωμό και με άλλο κρέας όπως για παράδειγμα χοιρινό καρέ ή ακόμη να κάνουμε έναν χορτοφαγικό ζωμό μόνο με τα λαχανικά.
* Μπορούμε να τροποποιήσουμε τη σύνθεση του ramen χρησιμοποιώντας άλλα λαχανικά και βότανα, όπως για παράδειγμα λεπτοκομμένο λάχανο pak choi, φύτρες φασολιού και φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.
Σχόλια