Μπρουσκέτα με λουκάνικα & γραβιέρα Μπρουσκέτα με λουκάνικα & γραβιέρα

Μπρουσκέτα με λουκάνικα & γραβιέρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λουκάνικα ραγού

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε μέτρια καρέ
  • 200 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα, σε λεπτές φέτες 180 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα
  • ζάχαρη, προαιρετικά αν χρειάζεται
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένο
  • λουκάνικα ραγού
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λουκάνικα ραγού

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις πάρει χρώμα το λουκάνικο, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και την ντομάτα. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από βούτυρο και τα βότανα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό.

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τα λουκάνικα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Για να πάτε το πιάτο σας ένα βήμα πιο πέρα συνδυάστε το με τηγανητό αυγό από πάνω.

Για το φρυγανισμένο ψωμί

Σε ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε το ψωμί σε φέτες. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και στον φούρνο.

Για τα λουκάνικα ραγού

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε μέτρια καρέ
  • 200 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα, σε λεπτές φέτες 180 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα
  • ζάχαρη, προαιρετικά αν χρειάζεται
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένο
  • λουκάνικα ραγού
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για τα λουκάνικα ραγού

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις πάρει χρώμα το λουκάνικο, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και την ντομάτα. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από βούτυρο και τα βότανα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό.

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τα λουκάνικα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Για να πάτε το πιάτο σας ένα βήμα πιο πέρα συνδυάστε το με τηγανητό αυγό από πάνω.

Για το φρυγανισμένο ψωμί

Σε ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε το ψωμί σε φέτες. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και στον φούρνο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner