Για τα λουκάνικα ραγού
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις πάρει χρώμα το λουκάνικο, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και την ντομάτα. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από βούτυρο και τα βότανα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό.
Για το πιάτο
Σερβίρουμε τα λουκάνικα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Για να πάτε το πιάτο σας ένα βήμα πιο πέρα συνδυάστε το με τηγανητό αυγό από πάνω.
Για το φρυγανισμένο ψωμί
Σε ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε το ψωμί σε φέτες. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και στον φούρνο.
Σχόλια