Καλοκαιρινά ρολά με σολομό Καλοκαιρινά ρολά με σολομό

Καλοκαιρινά ρολά με σολομό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Ή 8 ROLLS
FiveStar: 
Average: 5 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα ρολά

  • 8 φύλλα ρυζιού
  • 160 γρ. νουντλς ρυζιού, βρασμένα
  • 160 γρ. σολομός φρέσκος, κομμένος σε λεπτές φέτες 
  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. αγγούρι, χωρίς σπόρια, κομμένο σε λεπτά στικς
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 80 γρ. καρότα, κομμένα ζουλιέν
  • 2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. σησαμέλαιο
  • 120  γρ. σάλτσα σόγια - λάιμ
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια - λάιμ

  • 100 γρ. σόγια
  • 30 γρ. ξίδι ρυζιού (ή ξίδι λευκό)
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. χυμός λάιμ
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα ρολά

Μαρινάρουμε τον σολομό στη σάλτσα που δεν περιέχει δυόσμο, για μισή ώρα, στο ψυγείο. 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα ρυζιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον σολομό μαζί με λίγη από τη μαρινάδα του και ανακατεύουμε καλά. 

Βουτάμε 1 φύλλο ρυζιού στο νερό και το αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το φύλλο από το νερό και το τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας. 

Γεμίζουμε το φύλλο ρυζιού με μια μικρή ποσότητα από τα λαχανικά (το 1/8 της συνολικής) και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. 

Τα συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα προσέχοντας να μην έρθουν σε επαφή γιατί μπορεί να κολλήσουν.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με τη σάλτσα που περιέχει δυόσμο.
 

Για τη σάλτσα σόγια - λάιμ

Σε  ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Για τα ρολά

  • 8 φύλλα ρυζιού
  • 160 γρ. νουντλς ρυζιού, βρασμένα
  • 160 γρ. σολομός φρέσκος, κομμένος σε λεπτές φέτες 
  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. αγγούρι, χωρίς σπόρια, κομμένο σε λεπτά στικς
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 80 γρ. καρότα, κομμένα ζουλιέν
  • 2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. σησαμέλαιο
  • 120  γρ. σάλτσα σόγια - λάιμ
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια - λάιμ

  • 100 γρ. σόγια
  • 30 γρ. ξίδι ρυζιού (ή ξίδι λευκό)
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. χυμός λάιμ
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

VIDEO DIRECTIONS

Για τα ρολά

Μαρινάρουμε τον σολομό στη σάλτσα που δεν περιέχει δυόσμο, για μισή ώρα, στο ψυγείο. 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα ρυζιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον σολομό μαζί με λίγη από τη μαρινάδα του και ανακατεύουμε καλά. 

Βουτάμε 1 φύλλο ρυζιού στο νερό και το αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το φύλλο από το νερό και το τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας. 

Γεμίζουμε το φύλλο ρυζιού με μια μικρή ποσότητα από τα λαχανικά (το 1/8 της συνολικής) και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. 

Τα συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα προσέχοντας να μην έρθουν σε επαφή γιατί μπορεί να κολλήσουν.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με τη σάλτσα που περιέχει δυόσμο.
 

Για τη σάλτσα σόγια - λάιμ

Σε  ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner