VIDEO DIRECTIONS
Για τα ρολά
Μαρινάρουμε τον σολομό στη σάλτσα που δεν περιέχει δυόσμο, για μισή ώρα, στο ψυγείο.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα ρυζιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον σολομό μαζί με λίγη από τη μαρινάδα του και ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε 1 φύλλο ρυζιού στο νερό και το αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το φύλλο από το νερό και το τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας.
Γεμίζουμε το φύλλο ρυζιού με μια μικρή ποσότητα από τα λαχανικά (το 1/8 της συνολικής) και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα προσέχοντας να μην έρθουν σε επαφή γιατί μπορεί να κολλήσουν.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με τη σάλτσα που περιέχει δυόσμο.
Για τη σάλτσα σόγια - λάιμ
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Σχόλια