Για τη μακαρονοσαλάτα
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρυώνουμε σε κρύο νερό.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει άνετα τα βρασμένα ζυμαρικά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Σχόλια