VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε 35 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.
Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, το ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 2 περίπου ώρες.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη.
Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο (5 γρ. σε λεπτές φέτες), τη σάλτσα κιμά και λίγο ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε εάν χρειάζεται, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Σχόλια