VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τη σαλάτα μπρόκολο, τα κρουτόν, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Για τη σούπα μπρόκολο
Προθερμαίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 2 λεπτά. Κόβουμε το κοτσάνι του μπρόκολου σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κύμινο και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Δυναμώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το κύμινο, προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζει το φαγητό αλατίζουμε και σκεπάζουμε με καπάκι. Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο που έχουν μείνει σε μικρά κομμάτια. Μόλις τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις κορυφές του μπρόκολου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αλέθουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού τη ζάχαρη και ξανά αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα της σούπας. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και προαιρετικά περνάμε από σουρωτήρι για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στη υφή.
Για τη σαλάτα μπρόκολο
Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο στο μαντολίνο και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για λίγα λεπτά.
Για το κρουτόν χωριάτικο ψωμί
Απλώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
Σχόλια