Σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι Σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι

Σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι

4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • σούπα μπρόκολο
  • σαλάτα μπρόκολο
  • κρουτόν χωριάτικο ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σούπα μπρόκολο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πατάτα, καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 10 γρ. κύμινο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, χοντροκομμένο
  • 800 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε μεγάλα κομμάτια
  • 10γρ. κόλιανδρος
  • 10 γρ. δυόσμος
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 20 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα μπρόκολο

  • 100 γρ. μπρόκολο, τις κορυφές
  • 5 γρ. κόλιανδρος, τα φύλλα
  • 5 γρ. δυόσμος, τα φύλλα
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για το κρουτόν χωριάτικο ψωμί

  • 200 γρ. χωριάτικο ψωμί, σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τη σαλάτα μπρόκολο, τα κρουτόν, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Για τη σούπα μπρόκολο

Προθερμαίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 2 λεπτά. Κόβουμε το κοτσάνι του μπρόκολου σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κύμινο και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Δυναμώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το κύμινο, προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζει το φαγητό αλατίζουμε και σκεπάζουμε με καπάκι. Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο που έχουν μείνει σε μικρά κομμάτια. Μόλις τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις κορυφές του μπρόκολου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αλέθουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού τη ζάχαρη και ξανά αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα της σούπας. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και προαιρετικά περνάμε από σουρωτήρι για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στη υφή.

Για τη σαλάτα μπρόκολο

Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο στο μαντολίνο και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για λίγα λεπτά.

Για το κρουτόν χωριάτικο ψωμί

Απλώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.

Για το πιάτο

  • σούπα μπρόκολο
  • σαλάτα μπρόκολο
  • κρουτόν χωριάτικο ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σούπα μπρόκολο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πατάτα, καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 10 γρ. κύμινο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, χοντροκομμένο
  • 800 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε μεγάλα κομμάτια
  • 10γρ. κόλιανδρος
  • 10 γρ. δυόσμος
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 20 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα μπρόκολο

  • 100 γρ. μπρόκολο, τις κορυφές
  • 5 γρ. κόλιανδρος, τα φύλλα
  • 5 γρ. δυόσμος, τα φύλλα
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για το κρουτόν χωριάτικο ψωμί

  • 200 γρ. χωριάτικο ψωμί, σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τη σαλάτα μπρόκολο, τα κρουτόν, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Για τη σούπα μπρόκολο

Προθερμαίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 2 λεπτά. Κόβουμε το κοτσάνι του μπρόκολου σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κύμινο και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Δυναμώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το κύμινο, προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζει το φαγητό αλατίζουμε και σκεπάζουμε με καπάκι. Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο που έχουν μείνει σε μικρά κομμάτια. Μόλις τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις κορυφές του μπρόκολου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αλέθουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού τη ζάχαρη και ξανά αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα της σούπας. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και προαιρετικά περνάμε από σουρωτήρι για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στη υφή.

Για τη σαλάτα μπρόκολο

Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο στο μαντολίνο και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για λίγα λεπτά.

Για το κρουτόν χωριάτικο ψωμί

Απλώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner