VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι περίπου τη μέση του ύψους της και το ζεσταίνουμε στους 180°C.
Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Με μία τσιμπίδα σηκώνουμε τις φτερούγες, τινάζουμε μέσα στο μπολ το περίσσιο κορν φλάουρ και τις βυθίζουμε μέσα στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε μέχρι οι φτερούγες να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να γίνει η κρούστα τους τραγανή και να είναι μαγειρεμένες στο εσωτερικό τους. Αφαιρούμε με μία αράχνη πάνω σε ένα ταψί με σχαράκι και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Αν επιθυμούμε ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα τηγανίζουμε ακόμα μία φορά τις φτερούγες.
Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα οι φτερούγες από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και το φρέσκο κρεμμύδι.
Για τη σάλτσα Korean style
Προθερμαίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και προσθέτουμε το ξύδι και τη σόγια. Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε την πάστα gochujang, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μέλι, βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο αποτέλεσμα και προσθέτουμε τα πίνατς.
Αν η σάλτσα μας πήξει υπερβολικά αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Σχόλια