VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο κοχλάζον νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει κ αυτό ομοιόμορφο χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προσθέτουμε το πέστο, τη μισή φέτα τριμμένη, τα φύλλα του βασιλικού, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα .
Για το πέστο
Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργεία και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σχόλια