VIDEO DIRECTIONS
Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του και το αποσύρουμε σε ένα σκεύος.
Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και τη ρίγανη.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το φαγητό μας να σιγοβράζει και σκεπάζουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στο φούρνο στους 140° C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Tips
* Για να μπορέσουμε να δώσουμε έντονο χρώμα στο κρέας θα πρέπει να μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα όταν σοτάρετε το χοιρινό, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στην κατσαρόλα.
Σχόλια